Брашно, вода и малко мая ще нахранят цялото семейство: Невероятно лесни и вкусни ДОМАШНИ САМУНИ от 4 съставки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Брашно, вода и малко мая ще нахранят цялото семейство: Невероятно лесни и вкусни ДОМАШНИ САМУНИ от 4 съставки
Брашно, вода и малко мая ще нахранят цялото семейство: Невероятно лесни и вкусни ДОМАШНИ САМУНИ...
467
Източник: За Жената
Брашно, вода и малко мая ще нахранят цялото семейство: Невероятно лесни и вкусни ДОМАШНИ САМУНИ от 4 съставки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме рецепта за невероятно лесен и вкусен домашен хляб от 4 съставки , който всеки може да направи. 

Много хора имат респект към печенето на домашно приготвени печива и затова предпочитат по-лесния вариант да си купят готови от магазина.

Днес имаме рецепта за невероятно лесен и вкусен домашен хляб, който всеки може да направи.

Изпечете го и домът ви ще се изпълни с приятен аромат.

Още преди да е готов, всички вече ще са наредени чинно на масата, чакайки да си отрежат дебела филия пухкав домашен хляб! 

Ето необходимите продукти за нашите вкусни и лесни Домашни самуни :

Домашни самуни от 4 съставки

Продукти:

  • 250 мл топла вода (1 чаша)
  • 1 ч. л.
сол
  • 1 супена лъжица инстантна мая
  • 315 г брашно за хляб или обикновено брашно
  • Приготвяне:

    Изсипете чаша топла вода в купа.

    Добавете инстантната мая.

    Покрийте купата и оставете да престои 5 минути. 

    След това разбъркайте добре сместа.

    Пресейте брашното и добавете солта. 

    Замесете компактно тесто.

    лепкаво тесто в купа

    Снимка: YouTube

    Покрийте го със стреч фолио.

    Оставете да втаса за 1 час. 

    конци втасало тесто

    Снимка: YouTube

    Прехвърлете тестото върху набрашнен плот.

    Разделяме го на 3 части.

    тесто на части

    Снимка: YouTube

    Оформяме всяка от тях на топка. След това разтеглете топката на елипса и навийте на руло откъм дългия край.

    навиване самун

    Снимка: YouTube

    Разточете с ръце полученото руло, така че да се получи хубав самун.

    оформяне хлебче

    Снимка: YouTube

    Поставете и трите "самуна" върху тава, покрита с хартия за печене.

    тесто за хляб

    Снимка: YouTube

    Повдигаме малко хартията между тях и създаваме прегради от нея.

    Покрийте с памучна кърпа.

    Оставете да втаса още 15 минути. 

    Загрейте фурната на 200 °C.

    втасал хляб

    Снимка: YouTube

    Сложете във фурната термоустойчива купа с вода.

    Повърхността на втасалите самуни се разрязва с остър нож. 

    разрези хляб

    Снимка: YouTube

    Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна. 

    изпечени домашни самуни

    Снимка: YouTube

    Оставете да изстине и сервирайте.

    домашен хляб

    Снимка: YouTube

    Готово.

    пухкав домашен хляб

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft