Смесват се всички продукти без брашното, като млякото трябва да е топло. Добавя се брашно и се меси до получаване на гладко и еластично тесто. Тестото може да се остави да втаса за 1 час в покрита купа, но не е задължително. След като втаса трябва леко да се омеси отново. Фурната се включва на 220 С. Тестото се разделя на 6 топки, които се разточват на къси фитили. Покриват се с кърпа и се оставят да починат за 5-10 минути. След това тестото трябва да е по-лесно за оформяне. Оформят се с типичната форма за претцел (може като геврек или по желание). Претцелите се слагат във вряща вода за по 5-10 секунди, след което се слагат върху намазнена тавичка, поръсват се със ситна морска сол и се пекат в за г ятата фурна за 15 минути или докато станат златисто-кафяви. Най-вкусни са докато са топли.
Брецели с прясно мляко
22 Декември 2011
16423
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари