![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 1/2 чаши топла вода
2 опаковки суха мая
4 чаши брашно
1 ч.л. морска сол
1 с.л. захар
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
1 яйце
3 чаши настъргано сирене Колби Джак (кашкавал или микс от любимите ви сирена)
За поръсване:
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. мак
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. смлян (сух) лук
1 ч.л. морска сол
В голяма купа загрейте водата и поръсете върху й маята. Разбъркайте, за да се смесят добре и оставете 10-тина минути, докато се активира маята. Междувременно в купата на кухненския робот и приставките за тесто смесете всички сухи съставки и смелете на пулсов режим, докато се смесят. Прибавете яйцето и сместа с маята и отново бъркайте на кратки пулсации, докато тестото се събере на топка. Не месете прекалено много, само колкото да се оформи тесто. Прехвърлете го върху леко набрашнен плот и омесете няколко пъти с ръце. Ако ви се струва лепкаво тестото, прибавете още малко брашно. Оформете на топка и разрежете на половина.
Разточете половината на голям четириъгълник, приблизително 30х43 см, поръсете около 3/4 чаша от сиренето (кашкавала) в централната 1/3 на тестото. Прегънете единия ръб над сиренето, поръсете с още 3/4 чаша сирене и прегънете останалата 1/3 от тестото. Прищипете краищата на тестото, за да запечатате сиренето вътре. Разточете тестото отново на четириъгълник с размери около 28х38 см. Разрежете тестото на 6 ивици, широки около 4 см. Оформете всяка ивица на тръбичка, а от нея оформете брецели, като първо направите примка, а след това кръстосате краищата един върху друг, след което ги подпъхнете под примката и прищипнете, за да се залепят. Прехвърлете върху тавичка за печене, покрита с хартия за печене. Повторете с останалата половина тесто. Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете останалото яйце и прясното мляко. Разбийте, за да се смесят, и оставете настрана. В друга малка купа смесете мака, чесъна, лука и солта. Намажете брецелите щедро с яйцето, след това поръсете с микса от подправки и семена. Печете 18-20 минути, докато станат леко златисто-кафяви. Прехвърлете ги върху кухненска решетка, за да се охладят.