Бриам - гръцки постен гювеч
26 Септември 2013
52127
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 дълги патладжана
3 тиквички
8 картофа
1 глава лук
6 скилидки чесън
4 домата
зехтин
дафинов лист
Нарежете тиквичките и патладжаните на колелца (или едри кубчета), наръсете ги със сол и оставете да се отцедят за около 20 мин. Обелете и нарежете картофите на колелца. Запържете зеленчуците в сгорещения зехтин: първо патладжана, после тиквичките и накрая картофите, извадете и отцедете. В същата мазнина запържете ситно нарязаните лук и чесън. Подредете в тавата филийките патладжан, картоф и тиквичка, заливайте с лучената смес. Между тях слагайте нарязаните на колелца домати, сол и черен пипер на вкус. Накрая може да долеете и още малко зехтин. Печете в предварително загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари