Брускети с гъби и артишок

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Брускети с гъби и артишок
Брускети с гъби и артишок
admin
Добавена от: admin
15033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

зехтин
резени чабата (хлебчета) - според порциите
1 ч.л. сусамово олио
около 1 чаша гъби, на резени
1 скилидка чесън, смачкана
1-2 с.л. кисело мляко
прясно изстискан лимонов сок
1 с.л. накълцан магданоз
за намазване - маслинен пастет, песто или на вкус
чери доматчета - на половинки
половинки артишок (от консерва) - отцедени и нарязани (или цели, на вкус)
магданоз за украса

Загрейте грила (скарата). Намажете хлебчетата със зехтин и леко ги запечете, колкото да сменят цвета си в златисто-кафяв. Извадете ги и загрейте фурната на 180°.
В тиган загрейте сусамовото олио и запържете гъбите и чесъна, докато гъбите омекнат и пуснат аромата си. Смесете ги с киселото мляко (може да замените с майонеза), като използвате количество, колкото да се получи консистенция, подходяща за мазане върху хлебчетата. Добавете лимоновия сок и магданоза.
По желание намажете брускетите с маслинена паста или песто (на много тънък пласт), а след това покрийте с гъбената смес и отгоре подредете парченца артишок и половинки чери домати. Запечете 12-15 минути, докато
брускетите станат хрупкави по краищата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft