Брускети с патладжан и чери доматчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Брускети с патладжан и чери доматчета
Брускети с патладжан и чери доматчета
admin
Добавена от: admin
16001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 патладжан, нарязан на малки кубчета и задушен
1-1,5 кг. чери доматчета, нарязани на половинки
110 гр. краве сирене, натрошено
4 листенца пресен босилек, накъсан (може и повече)
1/4 чаша бял балсамов винегрет (рецептата следва по-долу)
зехтин на вкус
балсамова редукция (оцет) за поръсване
сол и черен пипер на вкус
1 хлебче чабата, нарязано на резени, предварително намазани с масло и запечени

За балсамовия винегрет:

1 чаша бял балсамов оцет
2 чаши зехтин екстра върджин
1 ч.л. захар
2 ч.л. смлян лук
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. прясно нарязан див лук

Нарежете патладжана на приблизително еднакви малки кубчета, подправете със сол и задушете, след което разстелете върху широка чиния, за да изстинат. Нарежете чери доматчетата на половинки и сложете в купа. Накъсайте босилека и добавете при доматите. Щом изстине патладжанът, добавете и него в купата при доматите и сложете белия балсамов оцет. Объркайте леко, подправете със сол и черен пипер на вкус. По желание може да пуснете сместа в блендер и да пулсирате 3-4 пъти, така че да е нарязана по-ситно.
Вземете нарязания хляб и го запечете с маслото в сух тиган от двете страни, докато стане златисто-кафяв.
Сложете хлебчетата върху плато, покрийте обилно със сместа от купата и поръсете с балсамовата редукция, след което - с още босилек, ако желаете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft