9-10 парченца франзела или багета
1 скилидка чесън
зехтин extra virgin
сол и черен пипер на вкус
9 тънки резена прошуто (или бекон) (140 гр.)
1 малка ябълка, нарязана на тънки резени
225 гр. меко козе сирене или сирене бри
Загрейте скаричка/парти грил. Върху тавичка поставете филийките хляб и ги поръсете със зехтина, сол и черен пипер на вкус. Запечете, докато станат леко хрупкави. Извадете от грила и натъркайте обелената скилидка чесън върху изпечената страна на хляба, след това го обърнете върху тавичката с неопечената страна нагоре.
Покрийте хлебчетата равномерно с прошуто, ябълки и сирене. Поръсете с още малко зехтин, щипка сол и черен пипер. Запечете под грила, докато сиренето започне да се топи - 3-5 минути.
Поднесете брускетите топли или на стайна температура.