Брюкселско зеле на фурна със сушени домати и билки
1 Август 2012
17871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
(2 порции):
10-15 главички брюкселско зеле, разполовени
½ глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, счукани
1 ч.л. билки (подправки) на вкус
щипка лют червен пипер
4-5 сушени доматчета, нарязани
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Измийте добре зелките, отрежете основата им и отстранете външните листа. След това ги разрежете на половина. Прехвърлете ги в малък дълбок тиган. Смесете брюкселското зеле с нарязания лук, счукания чесън, подправките (средиземноморски по възможност) и лютия пипер. След това добавете нарязаните сушени домати. Поръсете със зехтин, след това със сол и пипер на вкус. Печете на 200 градуса за около 40 минути, или докато зелките омекнат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари