Брюкселско зеле с ябълки
22 Декември 2011
3193
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г брюкселско зеле
1 кг ябълки
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин или краве масло за пържене
Почистените и измити зелници се пускат във вряща подсолена вода и се варят 30 минути, след което се изваждат и се отцеждат.
Подсушават се върху салфетка.
Ябълките се измиват, разрязват се на две, почистват се от сърцевината и се нарязват на тънки резенчета, които веднага се поръсват с лимоновия сок.
Зелчиците заедно с ябълките се запържват бързо в сгорещен зехтин на силен огън, като предварително се посоляват и се подправят с черен пипер.
Сервират се веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари