400 мл от млякото се сипват в касерола и се слага на котлона да заври. Прибавят се канелата, ванилията и настъргана портокалова кора.
Нишестето се слага в купа и се разбърква с останалото мляко.
Жълтъците се отделят от белтъците и се добавят при нишестето. Разбива се добре, сипват се 150 г от захарта и отново се разбърква.
Когато млякото заври се сипва на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, към сместа с жълтъците. Прецежда се и се връща на огъня. Бърка се до сгъстяване на крема.
Черешите се разполовяват и костилките се отстраняват. Слагат се в тиган с 50 г от захарта и се карамелизират. Когато сосът се сгъсти леко, се налива конякът. Съдът се дърпа от огъня и черешите се оставят да изстинат.
На дъното на прозрачни купички се слагат черешите.
Отгоре се залива с крема и купичките се прибират в хладилника за 1 час, да се охладят.
След това кремът се поръсва с останалите 50 г захар. Купичките се слагат в тава със студена вода и се запича на най-високата степен на фурната (предварително загрята), само на горен реотан, за около 5 минути. Когато кремът хване хрупкава коричка, се изважда и се поднася веднага.