Булгур пилаф с патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Булгур пилаф с патладжан
Булгур пилаф с патладжан
admin
Добавена от: admin
24135
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г карначета
6 листа пресен босилек
8 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
1 глава лук (100 г)
1 патладжан (300 г)
3 домата (500 г)
100 г сирене
400 г булгур
2 щипки канела  

Карначетата се оформят като спирали, нанизват се на шишове и се пекат 15-20 минути в предварително загрята на горно печене на 220 градуса фурна.

Патладжанът се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. След 15 минути се изплаква и се подсушава.

Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загретия зехтин. Добавят се патладжанените кубчета. Подправя се с канела, сол, изсипват се нарязаните на кубчета домати.

Изчаква се, докато течността почти се изпари, и се добавя булгурът. Наливат се 600 мл гореща вода, стрива се бульонът. Оставя се да къкри на тих огън. 

Ястието се сервира, като всяка порция се поръсва с настъргано сирене и наситнен босилек и се поставя по едно карначе. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft