Булгурница с печени кори

вход през zajenata.bg
Булгурница с печени кори
admin
Добавена от: admin
16180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно 1 кг (5 чаени чаши)
булгур 400 г (2 чаени чаши)
яйца 3 бр.
натрошено сирене 200 г (1 чаена чаша)
мазнина 100 г (1/2 чаена чаша)
малко сол и вода

От пресятото брашно, малко сол и вода се омесва тесто, което се разточва на кори. Корите се запичат на връшник или върху плочата на печката и се покриват с кърпа, за да омекнат.
Булгурът се сварява с част от мазнината и сол на вкус. След като изстине, към него се прибавят яйцата и натрошеното сирене.
В тава, намазана с мазнина, се слагат корите една по една, като се ръсят с мазнина и плънка.
Баницата се пече върху плочата на печката. Като се зачерви от едната страна, се обръща да се изпече и от другата страна (при обръщането се поставя специално дъска или друга тава). Готовата баница се похлупва, за да омекне, нарязва се и се поднася с яйран (кисело мляко).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft