600 г различни видове малки рибки
1 глава кромид лук
1 бр. домат
2 скилидки чесън
ароматни подправки (магданоз, дафинов лист, мащерка и др.)
парченце портокалова кора
4 с.л. (40 мл) зехтин
щипка шафран
1 бр. жълтък
черен пипер
сол
бял хляб
Ситно нарязаният лук, 1 скилидка чесън и нарязаният на парченца домат се поставят в 1.2 л студена вода, прибавят се ароматните подправки, портокаловата кора, 1 с.л. (10 мл) зехтин, черен пипер, шафран, сол, почистените рибки и се вари 15 минути. Бульонът се прецежда, зеленчуците се пресоват, поставят се обратно в бульона и се притопля. Счуква се 1 скилидка чесън в хаван, прибавя се жълтъкът и 3 с.л. (30 мл) зехтин на капки. Супата се сваля от огъня, добавя се сместа от хавана (наричана айоли) и се налива в супените чинии, в които са поставени хлебни хапки. Месото от рибата се поднася отделно.