За бобеното пюре:
450 г боб
1/2 глава лук
2 с.л. олио
сол
За гуакамолето:
2 бр. зрели авокадо
1 бр. лимон
1 малка глава лук
1/2 с.л. лютив червен пипер
сол
За доматената салца:
3 бр. домати
1 бр. люта чушка
1/2 глава червен лук
1 малка глава лук
1 с.л. зехтин (олио)
сол, пипер
сок от 1/2 бр. лимон
кориандър
За месната плънка:
450 г пилешко месо
150 г от доматеното пюре
150 г лук на дребно нарязан
150 г чушки камби на дребно
1/2 с.л. чесън на дребно
сол и пипер
Питки:
4 големи питки тортияс
Приготвяне на пюрето: Изчистете боба. Сварете го докато омекне добре, но без да се разпада и го изцедете. Сега сложете лука и олиото в тиган и запържете до златисто. След което добавете изцедения боб и използвайте пресата за пюре още докато готвите. Трябва да се получи грубо пюре. Добавете вода, ако започне прекалено да изсъхва. Посолете.
За гуакамолето: Разрежете авокадото, отстранете костилката и изстържете само месестата част в купа. Изстискайте вътре лимона. Накълцайте кориандра и лука на дребно и ги добавете. Поръсете със сол и лют червен пипер. Изсипете всичко в блендер.
За доматената салца: Разрежете доматите и отстранете семките. Нарежете ги на малки кубчета. Накълцайте лука на дребно. Махнете семките на лютата чушка и я накълцайте на ситно. Направете същото с кориандъра. Изсипете всичко в купа и добавете лимоновия сок, олиото солта и пипера. Разбъркайте добре.
Приготвяне на пилето: Нарежете месото на средни парчета и ги задушете в съд с тефлоново покритие (не се използва мазнина) на тих огън. Прибавете лука, камбите, доматите, солта и пипера. Разбъркайте добре и задушете около 30 минути. След като е готово го оставете да се охлади. След като изстине накъсайте месото с вилица.
Питките тортияс и бобеното пюре трябва да са топли (затоплете ги, ако не са), след което добавете няколко лъжици пюре в средата на всяка питка, както и вече накъсаното пиле. Добавете и малко от доматената салца и гуакамолето. Завийте го добре първо от двете страни, после от другите две.