400 г бутер тесто
265 г зеленчуков микс от консерва или замразен и сварен
140 г царевица от консерва
100 г шунка
50 г грис
250 г прясно мляко
60 г кашкавал
2 бр. яйца + 1 бр. жълтък за намазване
2 с.л. сметана
брашно
сол, черен пипер
Зеленчуците и царевицата се изцеждат, шунката се нарязва на ситно. Фурната се загрява предварително на 200 С. Гриста се сварява в млякото според отбелязаното на опаковката време, като се бърка непрекъснато. Прибавят се кашкавала, яйцата, сметаната и накрая се слагат зеленчуците и шунката. Върху набрашнена повърхност се разстила тестото и се изрязват два еднакви правоъгълника. Единия се поставя в намаслена тава, слага се плънката на 3 см от краищата и се покрива с другия квадрат и се слепват краищата. Правят разрези с остър нож и се намазва с жълтъка, пече се 30 минути в умерена фурна.