Бутер баница със зеленчуци и шунка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бутер баница със зеленчуци и шунка
Бутер баница със зеленчуци и шунка
admin
Добавена от: admin
6896
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г бутер тесто
265 г зеленчуков микс от консерва или замразен и сварен
140 г царевица от консерва
100 г шунка
50 г грис
250 г прясно мляко
60 г кашкавал
2 бр. яйца + 1 бр. жълтък за намазване
2 с.л. сметана
брашно
сол, черен пипер

Зеленчуците и царевицата се изцеждат, шунката се нарязва на ситно. Фурната се загрява предварително на 200 С. Гриста се сварява в млякото според отбелязаното на опаковката време, като се бърка непрекъснато. Прибавят се кашкавалът, яйцата, сметаната и накрая се слагат зеленчуците и шунката. Върху набрашнена повърхност се разстила тестото и се изрязват два еднакви правоъгълника. Единият се поставя в намаслена тава, слага се плънката на 3 см от краищата, покрива се с другия квадрат и се слепват краищата. Правят се разрези с остър нож и се намазва с жълтъка. Готовата баница се пече 30 минути в умерена фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft