Бутер баница със сирене: 3 чаши тесто, месите 3 минути. Несравнимата баница на леля Ванче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бутер баница със сирене: 3 чаши тесто, месите 3 минути. Несравнимата баница на леля Ванче
Бутер баница със сирене: 3 чаши тесто, месите 3 минути. Несравнимата баница на леля Ванче
5557
Бутер баница със сирене: 3 чаши тесто, месите 3 минути. Несравнимата баница на леля Ванче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бутер баница със сирене е наистина универсално ястие, което е спечелило сърцата на мнозина с прекрасните си вкусове и текстури. Благодарение на многото слоеве, тестото е особено ефирно и наситено, а в комбинация с различни сирена се създава неповторима гастрономическа наслада.

Приготвянето на бутер тесто със сирене съчетава елементи както от домашна кухня, така и от ресторантско печене.

Традиционното бутер тесто може лесно да се направи сами или да се използва готово, което значително опростява процеса.

Сирената, използвани в пълнежа, могат да бъдат различни - от меки и кремообразни до по-пикантни сортове с ярък вкус.

съставки:

  • мляко - 200 ml;
  • яйца - 2 бр.;
  • масло - 50 ml;
  • мая - 1 чаена лъжичка;
  • сол - ½ чаена лъжичка;
  • захар - 1 супена лъжица;
  • брашно - 400 г;
  • сирене - 250 г;
  • масло - 60гр.

Приготвяне:

Изсипете захарта и маята в топло мляко, налейте олио, разбийте 1 яйце. Разделете второто яйце на жълтък и белтък, добавете само белтъка към маята и разбъркайте всичко.

Изсипете брашното и солта в сместа, замесете меко и еластично тесто. Оставете тестото под кърпа за 25-30 минути.

През това време настържете сиренето на едро ренде. Разделете тестото на 4 равни части, намажете с масло и оставете под кърпа.

Разточете парчета тесто едно по едно на почти прозрачни слоеве, намажете всеки с масло. Поръсете всеки слой със сирене и ги покрийте един с друг.

След това сгънете първия горен слой със сирене на квадрат, запечатайте го във втория слой, също на квадрат. Така запечатваме всеки следващ пласт с плънката.

Разточваме леко баницата, правим я не много дебела и след това я прехвърляме в тава за печене.

Намажете тортата със смес от жълтък и мляко, печете на 180 градуса за половин час.

Преди печене по желание може да поръсите сладкиша със сусам. Получава се вкусно бутер тесто със сирене.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft