1 лист бутер тесто
2 домата
200 грама шунка (или подходящ колбас по избор)
200 грама кашкавал
сол, сушени билки или зелени подправки по избор
Развийте листа бутер тесто и го нарежете на правоъгълници с приблизителни размери 15 х 30 сантиметра. След това всеки от тях разрежете на 4-5 триъгълника.
Върху широката страна на фигурите сложете по едно тънко парче шунка и един голям, но изключително тънък (почти прозрачен) резен домат. Поръсете с рендосан кашкавал по цялата дължина или сложете по едно тънко парче от него върху домата.
Поръсете плънката със зелени подправки и сушени билки и, ако е необходимо, подсолете.
Оформете кроасани, навивайки тестото, като плънката да остане във вътрешността.
Подредете ги в тава и намажете повърхността им с разбито яйце, ако желаете.
Изпечете при 200 градуса за около 20 минути.