1 пакет бутер тесто
500 г орехови ядки (счукани колкото оризови зърна)
400 г ягодово, къпиново сладко или шипков мармалад
яйце
смлени орехи
пудра захар и плодов мармалад за намазване (по желание)
Тестото се размразява и се разстила изцяло върху поръсена с брашно повърхност. Сладкото и орехите се размесват добре и с тази смес се намазва тестото (дебелината на слоя плънка трябва да бъде колкото дебелината на тестото). Тестото се навива равномерно от двата края и полученото двойно руло се слага във фризера за половин час да стегне. С много остър нож (резец) двойното руло се нарязва на филийки, дебели около 1 см. Получените очилца се намазват с разбито яйце, нареждат се в тавичката и се пекат на предварително загрята до 220-230°С фурна. Изпечените орехови очилца могат да се поднесат така, или намазани с глазура от плодов мармалад и поръсени с пудра захар и смлените орехи.