Бутер очилца

вход през zajenata.bg
Бутер очилца
admin
Добавена от: admin
8381
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бутер тесто
500 г орехови ядки (счукани колкото оризови зърна)
400 г ягодово, къпиново сладко или шипков мармалад
яйце
смлени орехи
пудра захар и плодов мармалад за намазване (по желание) 

Тестото се размразява и се разстила изцяло върху поръсена с брашно повърхност. Сладкото и орехите се размесват добре и с тази смес се намазва тестото (дебелината на слоя плънка трябва да бъде колкото дебелината на тестото). Тестото се навива равномерно от двата края и полученото двойно руло се слага във фризера за половин час да стегне. С много остър нож (резец) двойното руло се нарязва на филийки, дебели около 1 см. Получените очилца се намазват с разбито яйце, нареждат се в тавичката и се пекат на предварително загрята до 220-230°С фурна. Изпечените орехови очилца могат да се поднесат така, или намазани с глазура от плодов мармалад и поръсени с пудра захар и смлените орехи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft