1 опаковка бутер тесто
500 г обезкостено пилешко месо
250 г зелен боб
1 връзка зелен лук
3 картофа
2 моркова
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. сух девесил
Тестото се разстила на кухненски плот. Доразточва се. Разделя се на две и половината се слага се в керамичен гювеч (или се реже на няколко парчета и половината от тях се разпределят в малки гювечета), като се притиска плътно да полепне по дъното и околната стена. Месото се реже на кубчета. Шушулките боб се режат на ситно. Морковите и картофите се белят, измиват и настъргват на едро ренде. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. В тиган се наливат 2- 3 с.л. зехтин. Слагат се всички зеленчуци у кубчетата месо. Долива се 1/2 ч.ч. вода. Задушават се за 10 минути, като се бърка непрекъснато с дървена шпатула. Поръсва се сол и сух стрит девесил. Запържената плънка се слага в гювеча (гювечетата). Отгоре се загъва плътно с остатъка тесто. Самото тесто леко се надупчва с вилица. Похлупва се. Ястието се пече 30 минути на умерен огън. После се отхлупва и се връща за допичане, докато се зачерви тестото отгоре. Оставя се за 30 – 40 минути да изстине.