Бутер пастички с крем и фондан
22 Декември 2011
14971
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 1 доза:
0.500 кг многолистно тесто по избор
1 доза ванилов крем (или готов пудинг - на д-р Йоткер)
2 ч. ч. сметана
4 с. л. пудра захар
1/2 ч. ч. бяло сладко (фондан)
2 с. л. мармалад от кайсии
От многолистното тесто се оформят и изпичат две платки.
Едната платка се намазва с равномерен пласт от ваниловия крем.
Върху крема се нанася разбитата с пудра захар сметана и се слага втората платка.
Платките се намазват с разредения с топла вода мармалад, заливат се с фондана и се нарязват с остър нож на пастички.
Консумират се непосредствено след приготвянето им.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари