за 1 доза:
0.500 кг многолистно тесто по избор
1 ч. ч. сметана
3 с. л. пудра захар
1 ч. ч. сладко от вишни или друг плод
1 ч. ч. конфитюр по избор
1/2 ч. ч. счукани бадемови ядки
Време: 45 минути
Тестото се разточва на два еднакви листа, които се пекат върху поръсена с вода тава в умерена фурна около 20 минути.
Единият от изпечените листове се намазва с конфитюра, поръсва се с бадемовите ядки и отцедените плодове от сладкото и се покрива с разбитата с 2 с. л. пудра захар сметана.
Поставя се отгоре вторият изпечен лист.
Сладкишът се нарязва с остър назъбен нож на резенки, които се поръсват с пудра захар.
Консумират се колкото е възможно по-бързо.
Разновидност.
Разточените от тестото листове се нарязват на еднакви квадратчета, които се изпичат в навлажнена тава, съединяват се по две с плънката и се глазират с глазура по избор (с изключение на шоколадова и кафеена).