Бутер пица с червен лук, гъби и ароматно сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Бутер пица с червен лук, гъби и ароматно сирене
Бутер пица с червен лук, гъби и ароматно сирене
admin
Добавена от: admin
19542
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете нарязания на шайби лук и подправете с черен пипер и сол. Добавете 3 с.л. балсамов оцет, сложете капака и оставете лука бавно къкри за около 30-40 минути, като се разбърква от време на време. Махнете капака и продължете готвенето около 10 минути, докато се изпари водата и лукът се карамелизира. Отстранете от огъня и оставете настрани.
Накъсайте гъбите по дължина. Запържете в маслото. Добавете накрая 3 ч.л. зехтин, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. сух чесън и нарязано на парченца топено сирене. Разбъркайте и оставете топеното сирене да се разтопи.
В правоъгълна тава (32х38 см) разстелете бутер тестото с ръбче по стената и намажете с горчицата. Разпределете лучената смес отгоре. Подредете гъбите, нарязаните на парченца Камамбер и синьо сирене, добавете 1 ч.л. мащерка и маслините. Печете в фурна на 220С, докато кората се изпече - за 20-30 минути. По желание може да наръсите с още малко настъргано сирене (Пармезан).
Сервирайте пицата топла или студена, нарязана на парчета.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft