200 г бутер тесто, размразено в хладилник
канела по желание
4 бр. круши
анасонови зърна или кокосови стърготини
За карамела:
60 мл вода
150 г захар
250 мл сметана (35% масленост)
Фурната се загрява на 210 С. Върху тавата се застила хартия за печене. Тестото се нарязва на 4 правоъгълника, като страната по дължина трябва да е 15 см. Крушите се измиват и се изчистват от ципата и сърцевината, след което се нарязват на ивици. Върху едната страна на тестените правоъгълници се нареждат ивиците, слагат се една върху друга. Поръсват се с анасоновите семки и канелата. Ако е необходимо крушите се поръсват със захар. Тестените правоъгълници се сгъват на две, като се притиска леко по краищата. Пекат се 15 минути докато повърхността придобие златист цвят.
Карамеленият сироп: Захарта се стопява във водата докато се получи златист карамел, добавя се сметаната и се разбърква постоянно до образуването на еднородна смес. Всяка порция се залива с готовия карамел и се поднася.