Бухнал кекс Зебра накара приятелките ми да ми ръкопляскат и да искат рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бухнал кекс Зебра накара приятелките ми да ми ръкопляскат и да искат рецептата
Бухнал кекс Зебра накара приятелките ми да ми ръкопляскат и да искат рецептата
18782
Бухнал кекс Зебра накара приятелките ми да ми ръкопляскат и да искат рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето се получава високо, буйно, ронливо - естествен пандишпан!

Съставки:

  • грис - 1 чаша
  • захар - 1 чаша
  • кисело мляко - 2 чаша
  • пшенично брашно - 1 чаша
  • яйце - 2 бр.
  • масло - 90 г 
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилин - щипка
  • слънчогледово олио - 1 с.л.
  • какао на прах - 3 с.л.

Рецепта:

Изсипете киселото мляко в купа, добавете сода, грис, брашно, разбъркайте. Оставете за 20-30 минути да набъбне. Разтрийте омекотеното масло със захар, ванилия и яйца. Комбинирайте с млякото, разбъркайте. Разделете тестото на 2 части, добавете какао на прах към една и разбъркайте добре.
Подмажете разглобяемата форма със слънчогледово олио. В центъра на формата последователно изсипете тестото с различни цветове. Направете модел на паяжина с клечка за зъби.

Печете сладкиша за 35-40 минути на 200 градуса. Проверете готовността с клечка за зъби.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft