Бухнал кекс Зебра накара приятелките ми да ми ръкопляскат и да искат рецептата
24 Февруари 2021
18782
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Печенето се получава високо, буйно, ронливо - естествен пандишпан!
Съставки:
- грис - 1 чаша
- захар - 1 чаша
- кисело мляко - 2 чаша
- пшенично брашно - 1 чаша
- яйце - 2 бр.
- масло - 90 г
- сода - 1 ч.л.
- ванилин - щипка
- слънчогледово олио - 1 с.л.
- какао на прах - 3 с.л.
Рецепта:
Изсипете киселото мляко в купа, добавете сода, грис, брашно, разбъркайте. Оставете за 20-30 минути да набъбне. Разтрийте омекотеното масло със захар, ванилия и яйца. Комбинирайте с млякото, разбъркайте. Разделете тестото на 2 части, добавете какао на прах към една и разбъркайте добре.
Подмажете разглобяемата форма със слънчогледово олио. В центъра на формата последователно изсипете тестото с различни цветове. Направете модел на паяжина с клечка за зъби.
Печете сладкиша за 35-40 минути на 200 градуса. Проверете готовността с клечка за зъби.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари