Бухнал кекс с кисело мляко-Лъки-Винаги се получава много пухкав и въздушен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бухнал кекс с кисело мляко-Лъки-Винаги се получава много пухкав и въздушен
Бухнал кекс с кисело мляко-Лъки-Винаги се получава много пухкав и въздушен
34025
Бухнал кекс с кисело мляко-Лъки-Винаги се получава много пухкав и въздушен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще направим много прост и бърз кекс. Наричам го „Лъки“, защото винаги се получава много вкусен, пухкав, въздушен. Приготвя се от най-простите съставки лесно и просто.

Състав:

  • 3 яйца
  • 350 г захар
  • ванилова захар - на вкус
  • 200 г масло
  • 300 мл кисело мляко
  • 1 ч.л. сода, без пързалки
  • 2 чаши брашно (280 г)
  • 100 г стафиди
  • 0,5 лъжица пудра захар за поръсване

Рецепта:

  • Разтопете 200 г масло и след това оставете да се охлади, за да не е горещо.
  • Смесете яйца, захар, ванилова захар. Разбийте масата с миксер за около 3 минути.
  • Добавете разтопено масло, кефир. Смесете с миксер до гладка смес.
  • Добавете сода за хляб и разбъркайте отново.
  • На порции изсипете пресятото брашно и разбъркайте с миксер.
  • Изсипете стафидите с вряла вода и оставете за 5 минути. Изцедете водата и подсушете с хартиени кърпи. Добавете 0,5 ч.ч. брашно, разбъркайте.
  • Изсипете стафиди в тестото, разбъркайте всичко добре.
  • Загрейте фурната на 180º, намажете формата за печене с олио и поръсете с брашно.
  • Изсипете тестото във форма и печете около 50 минути. Проверете готовността с дървен шиш. Оставете готовия кекс да се охлади във формата и след това я извадете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft