Бухнали домашни понички с 1 яйце - вижте как стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бухнали домашни понички с 1 яйце - вижте как стъпка по стъпка
Бухнали домашни понички с 1 яйце - вижте как стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
157490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. брашно (+ -)
150 мл прясно мляко
1 яйце
50 гр. маргарин
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка суха мая
настърганата кора на 1 портокал
1 пакетче ванилова захар

За да се приготвят хубави пухкави понички има няколко важни правила: на първо място ви трябват търпение и топло помещение. Ето и стъпка по стъпка как да процедирате с месенето, втасването и пърженето. 
В млякото сложете маята, малко захар и брашно, разбъркайте и оставете сместа да шупне. 
След това добавете яйцето, разтопения маргарин, захарта, настърганата портокалова кора и постепенно - брашното. Хубаво омесете тестото, ударете го десетина пъти в работния плот, след което пак продължете месенето. Трябва да се получи меко и нелепнещо тесто. 
Разточете кора с дебелина около 1 см и с голяма чаша или буркан (с втасването и пърженето поничките се събират) изрежете от кората кръгове. 
Подредете ги върху покривка, а отгоре покрийте с друго кръгче. 
Остатъците от тестото отново премесете и повторете процедурата. 
Оставете ги да втасват така покрити петнадесет минути, след което ги обърнете на другата страна и отново ги оставете да втасват. 
Изсипете по-голямо количество олио в дълбока тенджера (най-добре със стъклен капак). Олиото не трябва да е много горещо, а щом започнете пърженето, намалете котлона още малко. 
Всяка поничка поставете в олиото с горната страна надолу. Поставяйте по няколко наведнъж и ги покрийте с капака. Оставете ги да се пържат така покрити петнадесет секунди, след което махнете капака. Вижте дали са достатъчно изпържени и ги обърнете. Продължете с пърженето без капак. 
Готовите понички подредете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина, а накрая ги поръсете с пудра захар или ги напълнете с конфитюр или течен шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft