В пресятото със солта брашно направете кратерче.
Разтворете маята в млякото и я оставете да престои 30 мин.
Сложете я в брашното заедно със захарта, маслото и яйцата.
Покрийте добре измесеното тесто с найлон и го оставете на топло 1 час.
Разтрийте добре маслото със захарта и загрейте сместа, като бъркате непрекъснато до леко кафеникав цвят.
Налейте каймака, разредете с бъркане на бавен огън, прехвърлете в огнеупорен съд с капак и оставете сместа да изстине.
От тестото оформете 12 бухти, които сложете в огнеупорния съд, оставете ги да поемат соса за около 15 мин. и печете под капак 20 мин. на 200 градуса.
В малка купа разбийте яйцето, жълтъците, захарта и ванилията.
Прибавете нишестето и внимателно разредете с топлото мляко.
Сложете тенджерата на водна баня и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти соса.
Сервирайте го топъл, а бухтите горещи.
Бухти с ванилов сос
22 Декември 2011
11894
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари