Колкото и да се опитваме да ядем здравословно, няма човек, който да устои (или поне да не се изкуши) от купа, пълна с пухкави и приятно зачервени бухтички . А като са топли-топли и току-що свалени от огъня, направо нямат равни! Точно такава е днешната рецепта за бухтички - лесна, бърза, а резултатът е винаги сполучлив.
Бухтички-душички
Продукти:
3 яйца
щипка сол
щипка захар
200 гр.кисело мляко
1 пак.бакпулвер
около 20 с.л.брашно с връх
олио - за пържене
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре. Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера, и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).
Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см. Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато се загрее олиото в тигана. Налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана. Загрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар. Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.