Дозата е достатъчна за 2 порции. Желателно е да се използват тънки кори (в 500 гр. има 20 кори). Тази вкусна закуска е готова само за 5 минути плюс още 20 минути за печенето.
Първо в подходящ съд на котлона сложете олиото/маслото и водата да поврат 1 минута. Махнете от огъня и добавете брашното, солта, бакпулвера.
Вземете една кора и я поставете на дъното на силиконова форма/тавичка. Краищата на кората трябва да висят навън. Наръсете малко от кашичката за намазване. Отгоре поставете втора кора. Върху нея се поставят още 3 кори, покриват се с шунка, кашкавал, кетчуп, риган и отново се напръсква с кашичката.
Процедурата се повтаря още веднъж.
Накрая се събират краищата на първата кора навътре, изсипва се останалата част от кашичката и се слага във фурната.
Добре изпеченият и зачервен бюрек се обръща и се нарязва на порции.
Поднесет с кисело мляко е отличен за закуска.