Бърз желиран пай с ябълки. Не знам по-проста рецепта, тестото става за 5 минути и не е нужна мая

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз желиран пай с ябълки. Не знам по-проста рецепта, тестото става за 5 минути и не е нужна мая
Бърз желиран пай с ябълки. Не знам по-проста рецепта, тестото става за 5 минути и не е нужна мая
5534
Бърз желиран пай с ябълки. Не знам по-проста рецепта, тестото става за 5 минути и не е нужна мая
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашният ябълков пай с хрупкава коричка е вкусно ястие, което ще ви изненада с пухкавост и аромат. Процесът на приготвяне използва основни и евтини съставки, а тестото отнема само 5 минути за месене.

Отличен избор за домашно пиене на чай.

Рецепта:
2 яйца
Растително масло 100 мл.
Захар 130 г 
Заквасена сметана 120 гр
Шипка сол
1,5 ч.л.

бакпулвер (8-9 гр.)
200 г брашно
Ябълки 1-2 бр.
1 ч.ч. канелена захар (0,5 ч.л.) за поръсване

 

Първо изсипете растително масло в купа на блендер и добавете едно яйце.

Внимателно притискам яйцето към дъното на купата и включвам потопяемия блендер, като го задържам на място, докато емулсията стане гладка.

 

Този метод дава възможност за по-пухкави печива и елиминира всякакви нежелани миризми на масло.

След това разбийте с миксер второто яйце със захарта и щипка сол.

Добавям заквасената сметана към сместа, след което добавям вече готовата емулсия от масло и яйца и отново разбърквам всичко добре.

Смесвам брашно с бакпулвер в тестото.

Тестото се оказва доста течно, което е нормално.

Изсипете тестото във форма с диаметър 20 см, предварително застлана с пергамент и намаслена по стените.

Поставете нарязаните ябълки върху тестото в предпочитания от вас ред.

За да направя ароматна коричка, смесвам захар и канела и поръсвам сместа върху горната част на пая.

Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути. Времето може да варира в зависимост от спецификациите на фурната.

След изпичане оставям сладкиша в изключена фурна за още 10 минути.

Готовият пай се охлажда и е готов за сервиране.

Баницата може да се сервира както топла, така и студена. По-добре е да изберете кисели ябълки, за да контрастирате със сладостта на ястието.

Тази проста и бърза рецепта ще бъде идеалното допълнение към вашето чаено парти.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft