На рафтовете на магазините се появиха много енергийни барове, които са подходящи за бързи закуски . Те са възможно най-естествени и се състоят главно от ядки и плодове. Изглежда много примамливо, съгласете се. Но това удоволствие не е евтино.
Да зарадвате себе си и близките си с плодов бар без значителни разходи е много просто. Направете домашна витаминна закуска по нашата рецепта. Един полезен и удовлетворяващ бар винаги може да вземете със себе си на път, на работа или на училище.
Съставките
кашу 90 g
лешник 90 g
Сушени кайсии 90 g
сушени сливи 90 g
стафиди 90 g
фурми 90 g
Какао на прах 10 g
Ленени семена 10 g
подготовка
Залейте сушените плодове с гореща вода и оставете за 20 минути. Извадете семената.
Смелете лен и ядки в кафемелачка.
Смелете сушените плодове в блендер. Прехвърляме в дълбока чиния.
Добавете ядките към сушените плодове и разбъркайте добре с ръка.
Изсипете ленът и какао на прах, разбъркайте отново.
Сместа се поставя между две парчета залепващо фолио и се разточва на слой с дебелина 6 мм
Нарязваме на произволни парчета и слагаме върху хартия за печене
Пъхнете във фурната за 2 часа при температура 75 градуса.
Баровете със сушени плодове се съхраняват най-добре в хладилника, но не повече от три дни. Въпреки че е малко вероятно да успеят да останат за толкова дълго, защото се изяждат моментално.