3 яйца
200 гр. захар
200 мл олио
200 мл кисело мляко
1 чаена лъжичка екстракт от лимон
1 ванилова захар
350 гр. брашно
1 бакпулвер
300 гр. замразена или прясна смес от червени и сини боровинки
пудра захар за поръсване
Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес и след това бавно при непрекъснато разбъркване добавете киселото мляко, олиото, екстракта от лимон и ваниловата захар. Накрая при бавно разбъркване добавете брашното, смесено с бакпулвера.
Изсипете сместа в кръгла тава с диаметър около 28 см, предварително намазана с масло и поръсена с малко брашно. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 45 минути (добре е да проверите с клечка за зъби дали е изпечено тестото).
Поставете размразените и изцедени плодове върху тестото 5-7 минути след като го поставите да се пече.
Оставете изпечения сладкиш да се охлади, нарежете го на парчета и поднесете.