Всички обичаме кексчето не случайно- първо лесно и бързо за приготвяне, универсално по вкус и желано от всички. Пасва идеално и на кафе и на чай и за закуска, е как да не го обичаш просто!
Вкусни домашно приготвени сладкиши за чай винаги са по-добри от купешките. След като сте ги подготвили, ще знаете точно какъв им е състава. И да направим този деликатес по-малко калоричен е доста реално. Ето един пример - торта с кисело мляко . За тестото, вместо заквасена сметана и масло, като често се случва да се употребяват, се използват кисело мляко и растително масло . В допълнение, тортата не е много сладка, такаче ако сте любител на много сладкото препоръчваме ви, да си увеличите количеството захар.
Като ароматизатор можете да използвате ванилия на върха на ножа или ванилия екстракт, както и всяка цитрусова кора. При желание към тестото могат да се добавят пресни плодове, сушени плодове или кисело мляко с парчета плодове. С една дума, да се ръководите от вкусовите си предпочитания. Кексът с натурално кисело мляко става ароматен, нежен, ефирен. Неговата рецепта е доста лесна и сравнително бърза.
съставки
Яйце 2 броя
сол 1 щипка
захар 180 g
мляко 50–60 ml
Слънчогледово масло 60 g
кисело мляко 130 g
Лимонова кора 1 супена лъжица
Пшенично брашно 280–300 g
сода или бакпулвер 10 g
подготовка
Разбийте яйцата със сол и захар, докато стане пухкава текстура.
Добавете кисело мляко и разбъркайте отново. След това добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и лимоновата кора. Разбъркайте, докато стане гладка текстура. Изсипете тестото в тава за печене и го изпратете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса за 30-40 минути. Оставете готовият кекс да изстине леко във формата, след това я прехвърлете и го охладете напълно. Ако желаете, можете да украсите сладкиша с пудра захар, течен шоколад или сметана
Направете вкусен чай и се обадете на приятелите си!
Ако ви харесва рецептата, не забравяйте да я запазите в отметки и не забравяйте да я споделите в социалните мрежи.