Бърз и лесен плодов сладкиш
6 Март 2015
114606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбиват се яйцата със захарта на пяна, добавят се първо течните съставки, след което - сухите и се бърка с шпатула, за да няма бучки. В покрита с хартия за печене тавичка се изсипва тестото и се поръсва с боровинките (на вкус, може и да не добавяте или да използвате друг горски плод). Върху тях се подреждат парченцата киви, така че да покрият цялата повърхност. Сладкишът се пече на 220 градуса 15-тина минути, след което фурната се намалява на 200 градуса или по-малко, и се покрива с парче хартия за печене, за да не изгори. Готовността се проверява с дървена клечица, пече се до суха клечка. Накрая охладеният сладкиш се нарязва на кубчета и се поръсва с пудра захар.
Чаша 200мл
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари