Бърз и лесен пухкав тутманик с мляко- мек като памук и въздушен като облак

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз и лесен пухкав тутманик с мляко- мек като памук и въздушен като облак
Бърз и лесен пухкав тутманик с мляко- мек като памук и въздушен като облак
39124
Бърз и лесен пухкав тутманик с мляко- мек като памук и въздушен като облак
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Уменията на японските пекари са мечта само за мнозина, но дори и дете може да повтори нещо. Всеки, който е бил в Япония, знае какъв вид хляб се продава там: мек като пух и въздушен като облак. Това тесто с мая и мляко изобщо не прилича на обичайните тутманици, които сте яли и е с твърда коричка. Буквално се топи в устата ви ...

Подобна мекота се постига с помощта на специалната техника, която въпреки уникалността си, няма нищо сложно: част от тестото просто се вари и след това се добавя към останалата маса. Именно това е отговорна за това колко пъти ще се увеличи тестото и колко пореста ще се окаже. 

 

Съставките

мляко 250 мл

Пшенично брашно 360 гр

Суха мая 0,25 ч.л.

захар 2 с.л. л.

сол 1 ч.л.

Яйце 2 бр

масло 20 g

 

подготовка

В 150 мл топло мляко добавете захар и мая, разбъркайте и изчакайте 15 минути, докато маята се издигне


През това време смесете 100 мл мляко с 20 г брашно и варете сместа на среден огън, докато крема стане консистентен. Извадете от печката и оставете да се охлади леко.
Смесете 340 г пресято брашно със сол, добавете яйцето, маслото и маята с млякото. Смесете малко съставките, добавете варената смес и омесете меко, еластично тесто.


Сложете тестото в купа намазана с масло и го оставете да втаса. Ще отнеме час и половина. След това тестото се натрошава, разделя се на три части и се подрежда с три ленти във форма. Най-лесно е да навиете три дебели рула и да ги подреждате плътно, както правят в Япония. Ако ги поставите едно до едно, тестото ще се издигне нагоре, ако оставите празнини, ще бъде леко по-плоско.


Разбийте второто яйце с 2 с.л. л. мляко и намажете тутманикът с тази смес. Печете го 30 минути на 180 градуса. 

 Харесвате ли нашата рецепта за нетрадиционен тутманик? Кажете на приятелите си за това!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft