Бърз и лесен унгарски пай с вишни
6 Юли 2015
14157
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбийте размекнатото масло със захарта и ванилията, докато стане пухкаво. Прибавете в сместа яйцето и бийте още 3 минути. Сложете 300 грама от брашното, предварително пресято с бакпулвера, в купа, добавете солта и разбъркайте добре. Прибавете маслената смес на три порции към брашното, добавете и млякото. Замесете гладко тесто.
Махнете костилките и дръжките на вишните, Поръсете ги с 40 гр. брашно и ги объркайте, докато плодовете се покрият с брашно. Покрийте тавичка с размери 50 х 50 см с хартия за печене и сложете вътре тестото на равномерен пласт. На повърхността на тестото равномерно разпределете черешите. Печете сладкиша в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари