Измийте черешите и им извадете костилките. Може да ги оставите цели или да ги нарежете на половинки. Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, бакпулвера и мазнината, отново разбъркайте. Добавете брашното на части, докато стане гладка смес. Изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс или друга тавичка. Черешите оваляйте в малко брашно и разпределете равномерно, като част от тях натискайте към дъното, друга оставете на повърхността. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато кексът се надигне и хване коричка го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Намалете фурната на 150 градуса и продължете печенето до готовност. Изчакайте да изстине преди да го нарежете. Може да поръсите с пудра захар и да сервирате със сметанов сладолед.
Бърз и лесен черешов кейк
21 Юни 2012
62716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари