Бърз и лесен сладкиш, за който не ви трябва миксер. Идеален е за случаите, когато не разполагате с много време.
Ако поставите растително мляко (например соево), ще получите и вкусен постен какаов сладкиш.
1. В купа сложете захарта, вътре пресейте брашното, какаото и содата, разбъркайте с лъжица, накрая сложете млякото и хубаво разбъркайте за равномерна и гладка смес.
2. Сместа изсипете в намазнена и набрашнена тава с диаметър 28 см. Печете на 200 градуса около 25 минути.
3. Щом се изпече сладкишът, веднага започнете с приготвянето на заливката.
Смесете захарта с какаото, добавете млякото и маслото и загрейте при непрекъснато разбъркване със силиконова шпатула. Внимавайте да не загори.
Щом сместа заври, дръпнете настрана, прибавете кокоса и разбъркайте хубаво, след което веднага разпределете върху топлия сладкиш.
Охладения сладкиша нарежете на кубчета и го поднесете.