Кексът с ябълки е доста популярна рецепта, но понякога дори в класиката промените са подходящи. Кулинарните експерименти могат да променят познатите ястия до неузнаваемост!
Резултатът е страхотен кекс с карамелизирани ябълки . Тестото в процеса на приготвяне придоби приятен кафяв нюанс и неописуем аромат на мед. Следващата рецепта посвещава на всички любители на легендарната медена торта
Съставките
Яйце 3 бр
захар 2 с.л. л.
Пудра захар 2 с.л. л.
мед 2 с.л. л.
Пшенично брашно 1–1,5 л
сода 0,5 ч.л.
Лимонена киселина 1 лъжичка
масло 2 с.л. л.
ябълка 5 бр.
подготовка
Разбийте яйцата с 2 с.л. л. след това добавете течен мед. Добавете брашно, смесено с лимонена киселина и сода към брашното. Докато бъркате, добавете брашно към яйцата: тестото трябва да стане като заквасена сметана.
Поставете готварска печка в режим на печене да загрява, сложете маслото и пудрата захар на дъното, изчакайте, докато маслото се разтопи напълно.
Нарежете ябълките наполовина и отстранете сърцевината, след това нарежете на филийки с дебелина около половин сантиметър или пък настържете на ренде
Изсипете тестото в купата и сложете да се пече за 1 час.
В тази шарлотка можете да добавите малко канела , щипка звезден анасон или кардамон. Готвенето е удоволствие, опитайте го и не забравяйте да посъветвате приятелката си, като й изпратите рецепта чрез социална мрежа!