Необходими продукти: яйца - 3 бр. захар - 150 г ванилова есенция - 1 ампула олио - 70 мл кисело мляко - 125 г брашно - 230 г бакпулвер - 1 бр.
Начин на приготвяне: В купа смесете яйцата, захарта и есенцията, разбийте с миксер до пухкав крем. Прибавете олиото и киселото мляко и разбъркайте. Прибавете предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес. Сипете сместа в форма за кейк, постлана с хартия за печене.
Нарежете ябълките на тънки филийки, като сте премахнали семенната част. Подредете филийките изправени, като ги забождате до средата на резенчетата. Отгоре поръсете с смесените пудра захар и канела с помощта на малко сито и разпределете нарязаното на малки кубчета масло. Поставете формата в предварително нагрята на 170°C фурна и печете ароматния ябълков сладкиш за 45 минути до готовност. По желание поръсете с пудра захар отгоре кейка с ябълки и канела.