Бърз, лесен и пристрастяващо вкусен сладолед с маскарпоне! Без варене и без яйца!
23 Август 2017
14187
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
150 милилитра сладкарска сметана
250 грама маскарпоне
2 супени лъжици сладко от праскови
5 бишкоти
1-2 стръка мащерка
150 милилитра кондензирано мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 супена лъжица мед
Налейте сметаната в дълбока купа, разбийте я докато увеличи обема си тройно и прибавете маскарпонето. Разбъркайте, прибавете натрошените бишкоти, сладкото от праскови, меда, ванилията, кондензираното мляко и мащерката.
Разбъркайте отново до хомогенност и пресипете сместа в купа с капак.
Сложете прозрачно фолио, преди да затворите съда, за да не се образуват кристали. Замразете за 4 часа, пригответе купички, разсипете сладоледа в тях и поднесете.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари