Рецептата за тортата "Наполеон" мислех за най-лесната и мързелива. И щях да продължа да мисля така, ако не бях срещнал друг „Наполеон“ без печене : с бисквити и с крем за пудинг. Интригуващо? Разбира се.
Въпреки липсата на множество слоеве, присъщи на класическия "Наполеон" , тази торта ще се окаже доста висока и красива в разрез. Бърза и лесна рецепта, която изисква само да приготвите крема! Благодарение на добавянето на ванилов пудинг, той ще се окаже едновременно плътен и нежен: с текстура на суфле и вкус на сладолед.
Съвет : количеството съставки е посочено за съд с размери 25 х 30 см. Използвайте солени бисквитки: те ще разредят приятно сладостта на пудинговата маса. Комбинацията от сладък ванилов крем за пудинг със солени крекери дава сензационен ароматизиращ ефект!
Съставки
Мляко 1 л
Пшенично брашно 1 чаша
Ванилов пудинг 2 бр.
Яйчен жълтък 4 броя
Масло 200 гр
Захар 150 гр
Ванилова захар 10 g
бисквити 200 гр
Пудра захар на вкус
Подготовка
Крем . Смесете 500 мл мляко с брашно, сух пудинг и жълтъци до гладка смес. Сварете останалите 500 мл мляко с масло и захар. Изсипете бавно сместа бавно във врящото мляко. Варете на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти
Поставете слой крекери върху лист за печене, застлан с хартия за печене.
Натиснете леко горния слой на бисквити. Поставете листа за печене в хладилника за няколко часа (за предпочитане за една нощ). Поръсете с пудра захар върху тортата преди сервиране
Тортата изглежда безумно вкусна! Просто искам да опитам само като я видя Предлагам да не се бавите, а да поглезите себе си и близките си с нов деликатес. Запазете рецептата, споделете я с приятелите си и не забравяйте за харесванията!