Парче диня в топлите дни е винаги страхотна идея, но не сте ли мислили да опитате в малко по-различен вариант? Тази, която ние ви предлагаме по-долу сме сигурни, че не сте опитвали и ще ви хареса толкова много, че едва ли ще чакате да си приготвите отново.
Преди да ви покажа рецептата важно е да имате предвид, че е необходимо да намерите диня, която съдържа в себе си възможно най-малко семена, които ще се постараете да извадите. За тази цел ние ви препоръчваме да изберете някой от големите магазини, където дините се продават нарязани наполовина.
Рецепта:
- Половин диня без семки, нарязана на кубчета;
- 5 и половина супени лъжици захар;
- Сок от два прясно изцедени лимони със среден размер.
Приготвяне:
Добавете трите съставки в блендер и се разбърква, докато се раздроби. Прехвърлете получената смес в ламаринен съд и поставете в хладилник да престои около 1 час. След това извадете съда, разбъркайте добре и поставете обратно в хладилника още три часа.Сервирайте в чашки или в изрязаната кора от диня.
Наслаждавайте се!