Бърз сладкиш с орехи и без мръсни съдове, забъркваш всичко и печеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз сладкиш с орехи и без мръсни съдове, забъркваш всичко и печеш
Бърз сладкиш с орехи и без мръсни съдове, забъркваш всичко и печеш
116207
Бърз сладкиш с орехи и без мръсни съдове, забъркваш всичко и печеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Десертът е пълен с ядки и сушени плодове, а отгоре е украсен със сладко, фондан или сметана . Оказва се невероятно вкусен и красив сладкарски деликатес, а най- важното е, че е супер лесен. Приготвянето му е много лесно, а резултатът говори сам за себе си!

 

Съставки

Сини сливи 200гр

Сушени кайсии 200гр

Стафиди 200гр

Орехи 200гр

Яйце 3 бр.

Пшенично брашно 1 стек.

Захар 1 стек.

Маргарин 100 g

сода 0,5 ч.л.

Лимонов сок 2 с.л.

Пчелен мед 2 с.л. 

 

Подготовка

Нарежете сушените плодове на малки парченца и изплакнете и изсушете стафидите. Начукайте орехите.


Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Докато бъркате, внимателно добавете брашно. 


Угасете содата за хляб с оцет и добавете към тестото. Разтопете маргарина, охладете малко и го добавете към останалите съставки заедно с лимонов сок и меда


Изсипете готовите ядки и сушени плодове в тестото, разбъркайте добре


Покрийте формата с пергамент и я намажете с масло. Изпратете тестото със сушени плодове и ядки в съд за печене. Печете десерта за 35 минути при 150–160 ° C, до златисто кафяво.

Можете да сервирате ароматният сладкиш както топъл, така и студен. Опитайте да добавите други сушени плодове към тестото, като сушени ябълки, круши или боровинки. Украсете отгоре с пудра захар или сметана по желание.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft