Десертът е пълен с ядки и сушени плодове, а отгоре е украсен със сладко, фондан или сметана . Оказва се невероятно вкусен и красив сладкарски деликатес, а най- важното е, че е супер лесен. Приготвянето му е много лесно, а резултатът говори сам за себе си!
Съставки
Сини сливи 200гр
Сушени кайсии 200гр
Стафиди 200гр
Орехи 200гр
Яйце 3 бр.
Пшенично брашно 1 стек.
Захар 1 стек.
Маргарин 100 g
сода 0,5 ч.л.
Лимонов сок 2 с.л.
Пчелен мед 2 с.л.
Подготовка
Нарежете сушените плодове на малки парченца и изплакнете и изсушете стафидите. Начукайте орехите.
Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Докато бъркате, внимателно добавете брашно.
Угасете содата за хляб с оцет и добавете към тестото. Разтопете маргарина, охладете малко и го добавете към останалите съставки заедно с лимонов сок и меда
Изсипете готовите ядки и сушени плодове в тестото, разбъркайте добре
Покрийте формата с пергамент и я намажете с масло. Изпратете тестото със сушени плодове и ядки в съд за печене. Печете десерта за 35 минути при 150–160 ° C, до златисто кафяво.
Можете да сервирате ароматният сладкиш както топъл, така и студен. Опитайте да добавите други сушени плодове към тестото, като сушени ябълки, круши или боровинки. Украсете отгоре с пудра захар или сметана по желание.