2 яйца
1 чаша кисело мляко
½ чаша масло
2 чаши брашно
4 ябълки със среден размер
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче канела
100 гр захар
100 гр счукани орехи
Приготвяне:
Почистете ябълките, а след това ги настържете на едрата част на рендето. В един съд сложете яйцата, киселото мляко, маслото, брашното и бакпулвера и добре ги разбъркайте с миксер. Намажете тавата с масло и поставете хартия за печене и в нея изсипете половината от сместа. Върху нея сложете настърганите ябълки, след това ги поръсете със захарта, орехите и канелата. Ябълките покрийте с останалата част от сместа. Пече се на най-ниската част на фурната на 200 градуса, докато тестото не получи червеникав цвят. Когато се охлади, нарежете получения сладкиш на кубчета и се наслаждавайте!