Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед - такова съвършенство заслужава медал!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед - такова съвършенство заслужава медал!
Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед - такова съвършенство заслужава медал!
1010
Източник: За Жената
Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед - такова съвършенство заслужава медал!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този чийзкейк е лек, освежаващ и перфектен като добавка към любимото кафе или като сладко лакомство след неделния обяд.

Представете си мек, кремообразен чийзкейк, който се топи на езика и има вкус на любимо лятно лакомство – сладолед. Да, възможно е!

Забравете за тежките и прекалено сладки десерти.

Този чийзкейк е лек, освежаващ и перфектен като сладка добавка към кафе или като лакомство след обилен неделния обяд.

Предлагаме ви да го приготвите по тази лесна рецепта и да почерпите близките си с нещо наистина специално! Ето необходимите продукти за Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед :

Бърз чийзкейк с вкус на ягодов сладолед

Продукти:

  • 300 г обикновено брашно
  • 50 г пудра захар
  • 0,5 чаена лъжичка бакпулвер
  • 150 г студено масло
  • 1 яйчен жълтък
  • малко прясно мляко

Пълнеж:

  • 500 г фина извара 
  • 1 лимон (кора)
  • 90 г пудра захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 супена лъжица фино нишесте
  • 2 яйца
  • 1 яйчен белтък
  • 200 г заквасена сметана
  • 500 г ягоди

Приготвяне:

Измийте ягодите, оставете ги да се отцедят и отстранете дръжките. Нарязваме ги на по-малки парчета.

ягоди парчета

Снимка: youtube

За тестото: смесете брашното, пудрата захар, бакпулвера, добавете студеното масло, нарязано на кубчета и натрошете с пръсти на трохи.

продукти тесто

Снимка: youtube

След това смесете трохите с жълтъците (запазете белтъците за плънката) и разредете постепенно с помощта на мляко, което добавяте лъжица по лъжица, за да се получи плътна топка тесто.

топка тесто

Снимка: youtube

Сега разделете тестото на две части, увийте всяка отделно във фолио и поставете в хладилника за час. 

Пълнеж:

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте 3 белтъка (един останал от правенето на тестото) на твърд сняг.

Изварата се разбива със захарта, лимоновата кора и нишестето, след което се смесват с жълтъците, сметаната и накрая белтъците.

 

разбиване крем

Снимка: youtube

Загрейте фурната на 180ºC и застелете малка, дълбока тава с хартия за печене.

Охладеното тесто разделяме на 2 половини и разточваме до размера на тавата за печене. Поставете единия блат на дъното и го надупчете с вилица.

Разпределете пълнежа равномерно върху тестото и натиснете парченцата ягоди в пълнежа (или можете първо да ги объркате в пълнежа).

пълнеж в тавата

Снимка: youtube

Покрийте плънката с втория блат.

Печете сладкиша до златисто кафяво за около 40 минути (180ºC), оставете го да изстине, поръсете го с пудра захар и го нарежете.

чийзкейк с ягоди

Снимка: youtube

Най-вкусен е, след като е отпочинал, така че на следващия ден ще е още по-вкусен!

чийз сладкиш с ягоди

Снимка: youtube

Да ви е сладко! :-)

ягодов чийзкейк печен

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft