Бърз ябълков каприз В ЧАША: Приготвя се лесно, нямате нужда дори от миксер! Мек и пухкав като пяна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз ябълков каприз В ЧАША: Приготвя се лесно, нямате нужда дори от миксер! Мек и пухкав като пяна:
Бърз ябълков каприз В ЧАША: Приготвя се лесно, нямате нужда дори от миксер! Мек и пухкав като пяна:
38794
Бърз ябълков каприз В ЧАША: Приготвя се лесно, нямате нужда дори от миксер! Мек и пухкав като пяна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърз кекс с ябълки , като съставките се мерят с чаша. Вкусен десерт, мек като пяна. Бързо и лесно приготвяне, дори не ви трябва миксер. За измерване се използва чаша от 200 ml. Ето какво ви трябва за този Бърз ябълков каприз в чаша :

Бърз ябълков каприз в чаша

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 2 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша грис
  • 1 чаша смлени орехи
  • 1 чаша прясно мляко
  • половин чаша олио
  • 2 средно големи ябълки
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче бакпулвер 12 гр.
  • канела/ванилова захар
  •  половин чаша смлени орехи
  • 4,5 супени лъжици конфитюр

Това количество е за форма 20х20см. Моята препоръка е за сладкиш, който се пече във форма 24×24 см, да се удвоят продуктите.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте на ръка, докато захарта започне да се разтапя. Добавете чаша грис, разбъркайте, след това чаша прясно мляко и половин чаша олио.

тесто ябълъков сладкиш

Съберете всичко заедно. След това добавете чаша смлени ядки и настъргани ябълки. Разбъркайте, след това добавете половин чаша нарязани орехи, две супени лъжици брашно, 1 бакпулвер и едно пакетче канелена захар (или ванилия).

тесто с ябълки

Разбъркайте добре, след което изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма с размер по ваш избор (ако използвате по-голяма форма, сладкишът ще е по-нисък и ще се пече по-кратко, а ако използвате по-малка, ще е по-висок) .

тесто ябълков сладкиш

ябълков сладкиш в тава

Заравняваме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-30 минути. Изпеченият блат се намазва с 4-5 супени лъжици сладко по избор и се поръсва със смлени/нарязани ядки.

сладкиш със сладко

ябълков сладкиш с орехи

Да ви е сладко!

ябълков сладкиш в чаша

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft