Обелете ябълките и ги настържете на едро. След това ги объркайте със стафидите, канелата и нарязаните на ситно орехи. Отделно в купа разбийте яйцата със захарта. Киселото мляко разбийте с 1 ч.ч. вода и добавете в сместа 1 ч.л. сода за хляб. Оставете содата да шупне, след което прибавете към разбитите яйца. Добавете към яйчената смес и ябълките, а след това - лъжица по лъжица брашното. Може да се наложи да добавите още малко брашно, за да стане достатъчно гъста сместа.
Намазнете тавичка за печене с диаметър 26 см и я поръсете равномерно с брашно. Вътре изсипете ябълковата смес и загладете. Печете сладкиша на умерена фурна (190 градуса) около 40 мин. Проверете готовността със суха клечка. Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.
Автор: lakomnik.bg