Бърза баница със сирене за неканени гости - мека като душичка и пухкава като бабина завивка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза баница със сирене за неканени гости - мека като душичка и пухкава като бабина завивка:
Бърза баница със сирене за неканени гости - мека като душичка и пухкава като бабина завивка:
2165
Източник: За Жената
Бърза баница със сирене за неканени гости - мека като душичка и пухкава като бабина завивка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, тази бърза баница е идеална за целта. И да нямате кори в хладилника, няма страшно, защото тестото се приготвя сравнително бързо, остава само да оформите сръчно корите и да напълните със сирене.

Разбира се, няма да успеете да посрещнете гостите с нея, но може да им я поднесете на изпроводяк - определено ще останат без думи от такава вкусотия!

Чакането определено си заслужава, защото получавате пукхава като душица и много вкусна домашна баница.

Ето какво ви трябва за тази Бърза баница със сирене за неканени гости :

Бърза баница със сирене за неканени гости

Продукти:

  • 700 гр. брашно
  • 1 инстантна мая
  • 1 ч. л. захар
  • 2 ч. л. сол
  • 2 яйца
  • 350 мл топла вода +- (колкото е необходимо)

За намазване:

  • 80 г масло
  • 80 г маргарин
  • и 400 г сирене за плънка

Освен това:

1 жълтък за мазане

малко сусам за поръсване

Приготвяне:

От брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода се замесва меко тесто. Имайте предвид, че яйцата трябва да са със стайна температура, а водата да е хладка и да я добавяте постепенно, според нуждите.

 

Оставете тестото да почине на топло за половин час или докато втаса и удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително еднакви топки.

Маргаринът и маслото се разтопяват в микровълновата или на много слаб огън (колкото да се разнасят лесно). Разточете първата топка с големината на тавата за печене, предварително намазана с масло.

Не се старайте много при точенето, корите не трябва да са тънки като купешките. Може да ги разтеглите и с ръка.
 

Намажете кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процедурата до изчерпване на съставките.

кори със сирене и масло

Снимка: YouTube

След това нарежете баницата на ромбчета или по желание.

Последната кора се залива с разтопено масло, след това с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Оставете да почине покрито на топло място за половин час, след което сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до приятен загар.

баница сусам

Снимка: YouTube

Оставете изпечената баница да почине 5-6 минути и да се охлади малко, след което сервирайте.

парче баница

Снимка: YouTube

По време на печене, ако забележите, че покафенява твърде рано, просто покрийте баницата с алуминиево фолио и продължете да печете.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft